Deze programma's zijn kant en klare programma's die gaan over de natuur- en milieueducatie op en in de omgeving van ons terrein. Logo SCENES NL

 

Go Goals

go goals Logo SCENES NLWelkom bij het “GO GOALS!” bordspel. Het doel van dit spel is om kinderen te helpen begrijpen wat de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen (SDG’s) zijn, hoe ze hun leven beïnvloeden en wat ze elke dag kunnen doen om mee te helpen de 17 doelstellingen tegen 2030 te bereiken.

Lees meer: Go Goals

Samoerai, de Japanse natuurontdekker

samoerai Logo SCENES NLBen jij een echte natuurontdekker? En weet je al je zintuigen te gebruiken? Dan moet je zeker de activiteit Samoerai doen. Hier ga je dingen onderzoeken met zien, voelen, ruiken, horen en proeven. Oftewel Buiten Gewoon Actief zijn met buitenleven, natuur & milieu.

GPS-Activiteit

garmin gps Logo SCENES NLZin in een tochtje maar niet in het uitzetten hiervan? Op St. Walrick hebben we GPS-ontvangers te huur. Je hoeft alleen een aantal coördinaten in te voeren en je kan een mooie zwerftocht in de omgeving lopen. 

Lees meer: GPS-Activiteit

St. Joristocht

joristocht natuur Logo SCENES NLBen je op zoek naar een tweedaagse hike tijdens je zomerkamp, dan is de St. Joristocht precies wat je zoekt. Deze tweedaagse zwerfhike is sinds 25 april 2015 weer te lopen.

Lees meer: St. Joristocht

Het rijk van aarde en wormen

aarde 1 Logo SCENES NLHet Rijk van Aarde en Wormen is een gevarieerd buitenspel voor 6-30 personen. In het spel draait het om de natuur en het wordt gespeeld in een circuitvorm. Met minimaal 2 teams van 3 tot 5 spelers.

Lees meer: Het rijk van aarde en wormen

Wat loopt daar in mijn tent?

wat loopt daar in mijn tent Logo SCENES NLBenieuwd naar welke beestjes er allemaal op St. Walrick leven? Huur dan het rugzakje 'Wat loopt daar in mijn tent'. Per groepje ga je uitzoeken wat voor beestjes er nu allemaal op je kampterrein rondlopen, kruipen en vliegen.

Lees meer: Wat loopt daar in mijn tent?

Levend natuur ganzenbord

levend ganzenbord Logo SCENES NLHet levend natuur ganzenbord is een spel waarbij op een nieuwe manier de natuur in de omgeving wordt bekeken. Natuurbeleving staat hierbij centraal. We hebben een box met alle materialen klaar staan. Deze box kun je lenen bij de kampstaf.

 

Waterspeurtocht

waterspeurtocht Logo SCENES NLIn dit rugzakje zit alles voor een spannend wateronderzoek. Ga met je groepje op pad en ontdek wat er leeft in de vennen rondom het terrein.

Lees meer: Waterspeurtocht

Natuur binnen

natuur binnen Logo SCENES NLDe  Natuur binnen is een spel wat zowel binnen als buiten gespeeld kan worden. Het bestaat uit vragenkaarten. Alle materialen zitten in de kist. Deze kist kan gehuurd worden bij de kampstaf.

 

Zo smaakt een kampterrein

zo smaakt een kampterrein Logo SCENES NLHeb je altijd al afgevraagd hoe een brandnetel smaakt? Bij deze activiteit wordt uitgelegd welke planten en bloemen je allemaal kan eten. En met behulp van een paar recepten kan je er een heerlijk maaltje van maken.

Lees meer: Zo smaakt een kampterrein

Natuurtocht Overasselt

natuurtocht Logo SCENES NLDe omgeving van St. Walrick verkennen, door de bossen struinen, opdrachten maken en de natuur ontdekken. Allemaal zaken die bij de natuurtocht van Overasselt horen.

Lees meer: Natuurtocht Overasselt

Zonneoven

zonneoven Logo SCENES NLEen zonneoven is een apparaat waarmee je in de buitenlucht kunt koken terwijl je gebruik maakt van de warmte van de zon en vooral van de reflectie van het zonlicht. 

Lees meer: Zonneoven

Rondleiding "de Hut"

fotogebouw Logo SCENES NL2009 hebben als St. Walrick ons voorzieningen gebouw geopend. Dit gebouw is volledig duurzaam gebouwd.

Lees meer: Rondleiding "de Hut"